About

Ik werd geboren in Indonesië, in de stad Merauke, West-Papoea (Irian Jaya). Ik groeide echter vanaf mijn 10e jaar op in Nederland. Afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten  Minerva, Groningen, Nederland  ben ik sinds 1985 actief als beeldend kunstenaar

In mijn kunst probeert ik bewust uitdrukking te geven aan mijn biculturele wortels en leefomgeving: Nederland en Indonesie.

Kenmerkend voor mijn de kunst  is het gebruik van veel elementen uit traditionele Indonesische kunstvoorwerpen en organische materialen zoals bijvoorbeeld palmblad, maar vooral rijstkorrels.  Recentelijk komen er ook steeds meer iconografieën uit andere culturen terecht in mijn werkt.

Als hoofdbestanddeel van veel mensen in het Oosten heeft rijst belangrijke betekenissen waaraan veel symboliek wordt toegeschreven. Ik maak daarom ook verschillende kunstinstallaties met rijst als hoofdmateriaal of onderwerp.

Een uitgebreide overpeinzing over mijn oeuvre vindt U hier: http://deverborgenhoek.blogspot.nl/2011/11/edith-bons-catalogus-25-jaar-kunstenaar.html

….En een korte introductie hieronder. (met dank aan Jaap)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.